Коластрата е истински природен феномен, първата храна, която новороденото получава с кърмата от своята майка, първият безценен дар, богат на антитела, хранителни вещества и растежни фактори, който е решаваш за имунитета и защитата на детето. Особено високо в нея е съдържанието на лактоферин - важен гликопротеин, който играе ключова роля в общата защита на тялото срещу различни инфекции и патогени, включително бактерии, вируси като херпес симплекс и хепатит С, както и ротавируси, аденовируси, цитомегаловирус и някои паразити
Той помага за регулиране на възпалението, като увеличава неговата ефикасност и намалява риска от прекомерна възпалителна реакция, което защитава тялото от увреждане. Лактоферинът също така влияе на придобития имунитет чрез участие в процесите на пролиферация, зреене и диференциация на Т-лимфоцитите, което помага при борбата с алергии и автоимунни заболявания благодарение на неговото влияние върху баланса между Тh1 и Тh2 отговорите. Лактоферинът има и потенциални антитуморни свойства, свързани със стимулирането на клетъчния имунитет.
Експериментални изследвания върху животни и няколко клинични проучвания върху хора са доказали неговата ефективност в лечението на инфекции, причинени от H. Pylori, вируса на хепатит С и гъбички. С нарастващата резистентност на бактериите към антибиотици, лактоферинът става все по-важен в борбата с инфекциите. Затова и неговият допълнителен прием в зряла възраст, добит от краве мляко, е обект на голям интерес от фармацевтичната индустрия и се радва на все по-нарастващо търсене от хората, следващи здравословен начин на живот.
Дайте мощен тласък на имунитета си с Lactoferrin Proferrin® - 100 % натурален, патентован и пречистен лактоферин с висока биологична активност и бионаличност. Произвежда се от пресни млечни съпътстващи продукти, гарантирано без ГМО, от избрани от френски кооперативи с екологичен и етичен модел на отглеждане на кравите. Има научно потвърдена ефективност, която е била обект на няколко научни изследвания.
Proferrin® - патентован лактоферин с премиум качество
Proferrin® лактоферин се хидролизира от храносмилателната система в пептиди, по-малки молекули със способността да преминават през телесните бариери, като например чревната бариера. По този начин добавянето на лактоферин има положителен ефект върху храносмилателната система.
Proferrin® лактоферин се получава чрез иновативна технология за щадяща екстракция. Този нежен и деликатен процес прави възможно получаването на стабилен и естествен лактоферин (неденатуриран), тоест такъв, какъвто се намира в прясното мляко - за подобрена биологична активност.
Proferrin® е с високо качество благодарение на усъвършенстваната си технология и изключителната си чистота с повече от 95% чист лактоферин в сравнение с денатурираните протеини. Тази висока гаранция за качество е отражение и на внимателно подбраната суровина: прясно мляко, което не е претърпяло термична обработка като пастьоризация.
Предимства на продукта:
- Висока бионаличност
- Оптимална доза от 250 mg, съобразена с физиологичните нужди
- Изключителна чистота (>95%)
- Екологично отговорен продукт, френски и 100% натурален
- Изключително чисто качество
- Гаранция без ГМО
- Ефективност, доказана от науката
- Възможно най-безопасния, висококачествен и концентриран продукт.
- Гарантирано без остатък от разтворител и без добавяне на други неактивни съставки
- Покритието на капсулата е 100% от растителен произход (екстракт от борови влакна) и от френски произход.
Действие:
Свързва се с желязото, което го прави недостъпно за бактериите, които се нуждаят от желязо, за да растат, като по този начин инхибира техния растеж. Освен това лактоферинът може директно да се свърже с бактериалните клетъчни стени и да ги разруши.
Доказано е, че лактоферинът има антивирусни свойства срещу широк спектър от вируси, като пречи на способността на вирусите да се свързват с клетките гостоприемници.
- Противовъзпалително действие
Има противовъзпалителни свойства, като помага за модулиране на имунния отговор и намаляване на увреждането от възпаление.
- Модулация на имунната система
Лактоферинът може да засили имунната система чрез повишаване на активността на определени имунни клетки, като естествени клетки убийци и неутрофили.
Чрез свързване и транспортиране на желязо, лактоферинът помага за регулиране на усвояването и разпределението на желязото в тялото, което е от съществено значение за много биологични процеси.
Кога да приемаме продукта:
- За укрепване на имунитета
Лактоферинът може да помогне за укрепване на имунната система. Особено се препоръчва за лица, предразположени към инфекции или такива, които искат да засилят своя имунен отговор.
Лактоферинът е известен със способността си да свързва и транспортира желязото в тялото, подобрявайки усвояването и използването на желязото. Може да бъде от полза за хора с желязодефицитна анемия или за тези, които са изложени на риск от нея.
- При стомашно-чревни разстройства
Поддържа здравето на червата, като насърчава растежа на полезните чревни бактерии и инхибира растежа на вредните бактерии. Лактоферинът може да помогне за справяне със симптоми на стомашно-чревни разстройства като диария и възпалителни състояния.
- За намаляване риска от кариес
Доказано е, че лактоферинът има благоприятен ефект при намаляване на риска от зъбен кариес и периодонтални заболявания поради своите антимикробни свойства.
- Антимикробна и антивирусна подкрепа
Благодарение на своите антимикробни и антивирусни свойства, лактоферинът може да подпомогне тялото в борбата с различни патогени, включително бактерии, вируси и гъбички.
- При акне и кожни проблеми
Локалните приложения на лактоферин са показали потенциал за справяне с акне поради неговите антимикробни и противовъзпалителни свойства.