Пречистватели за въздух

Пречистватели за въздух

Подреди по
Филтри
Марки
Цена
Приложи

Пречистватели за въздух

Замърсяването на околната среда става все по-голям проблем в модерния свят. Всички, които живеем в градовете се сблъскваме с мръсните частици от автомобили и фабрики. Те са навсякъде - от край време и в домовете ни. В много случаи въздуха в затворени помещения застоява и става по-вреден дори и от този навън.

 

Именно в тези случаи пречиствателите на въздух са почти задължителен домашен аксесоар. Независимо колко добре се грижим за дома си и колко често го почистваме, винаги има прахови частици, които остават във въздуха и не могат така лесно да бъдат премахвани. Пречиствателите за въздух се справят отлично в отстраняването на всички прахови частици и бактерии. Ако сте решили да се възползвате от висококачествен въздухопречиствател е добре да се запознаете с функционалността на продуктите. Те се различават по няколко главни критерия:

 

Мощност

Мощността на пречистващите устройства е от значение в зависимост от размера на помещението. Колкото по-голяма е стаята, в която ще се използва уреда, толкова по мощен трябва да е той. Ако планирате да го настаните в малка стая - мощността не е от голямо значение.

 

Филтри

Друга главна разлика се открива в различните видове филтри. Те са ключов елемент с важно значение, понеже именно те са отговарят за качеството на пречистването на въздуха. Най-често срещаните филтри са:

 

  • НЕРА филтър - това е филтъра, който е считан за най-мощен и качествен на пазара. С негова помощ се отстраняват почти 100% от праховите частици и бактерии, дори и тези, които са изключително малки.
  • Филтър с активен въглен - тези филтри са известни със способността си безупречно да премахват и неутрализират неприятни миризми, но не и толкова с това да пречистват въздуха.

 

Двата филтъра са най-често срещани в комплект, което осигурява възможно най-качествено пречистване на въздуха.

 

Режим на работа

Главните режими на пречиствателите за въздух са нощен режим, режим за бактерии и вируси и режим за алергени. Откриват се и по-модерни модели, които разполагат с повече режими на работа, които предлагат допълнителни защити. 

 

Критерии за избор на пречиствател на въздух

При избора си трябва да вземете предвид:

  • Размера на помещението;
  • Мощността на уреда;
  • Какви видове филтри използва;
  • Режимите на работа;
  • Допълнителни екстри.

 

Марката Levoit е популярна с производството на висококачествени продукти на достъпни цени. Ето и малко повече за тях:

 

Всеки въздухопречиствател на Levoit е оборудван със своите екстри, но всички имат едно общо свойство: 3 степенна филтрираща система, работеща за кристално чист въздух. Първият филтър хваща големите частици като мъхове, влакна и козина от домашни любимци. По-малките частици минават през True HEPA филтъра, който неутрализира 99.7% от праховите частици във въздуха с размер до 0.3 микрона, включително и бактерии и вируси. Процесът се завършва от карбоновия филтър, който абсорбира дим, миризми и други замърсители, оставяйки след себе си кристално чист и свеж въздух. Препоръчително е филтрите за пречиствателите за въздух Levoit да се сменят веднъж на 6-8 месеца. Така ще осигурите пречистен и здравословен въздух у дома с лекота за години напред.

 

Комбинирайте въздухопречиствателя с арома дифузер и овлажнител за въздух, за да създадете перфектната чиста и натурална атмосфера у дома. 

 

Разгледайте нашите предложения и поръчайте сега - доставяме бързо в рамките на 2 работни дни със Спиди или Еконт! Всяка поръчка на стойност над 100лв е с безплатна доставка - очакваме Ви!