При вирусни инфекции - Анти-Вирал – имуноукрепващ билков препарат, 60 софтгел капсули

 • Марка: Natural Factors
 • Кат. номер: 4700 NF
30,39 лв.

При вирусни инфекции - Анти-Вирал – имуноукрепващ билков препарат, 60 софтгел капсули

 

Подкрепа за респираторното здраве, профилактика и терапия на простуда и грип.

 

 

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Ехинацея екстракт 25:1 /Echinacea purpurea/, (надземна част и корен) 44 mg 176 mg
Ломатум екстракт 25:1 /Lomatium dissectum/, (корен) 18 mg 72 mg
Астрагал екстракт 25:1 /Astragalus membranaceus/, (корен) 29 mg 116 mg
Рейши екстракт 25:1 /Ganoderma lucidum/, (плодно тяло) 29 mg 116 mg
Женско биле екстракт 25:1 /Glycyrrhiza glabra/, (корен) 7 mg 28 mg


Не ГМО-слънчогледово масло, софтгел капсула (желатин, глицерин, пречистена вода, рожков), пчелен восък, не ГМО слънчогледов лецитин.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, соя, царевица, яйца, риба, черупчести, сол, ядки и ГМО.

Хранителна добавка, 60 софтгел капсули.

 
Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната и дихателната системи.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на имуносупресори се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Да не се използва при бременност.

Дозировка и приложение: За интензивна употреба – 1 капсула  на всеки 2-3 часа, не повече от 4 софтгел капсули дневно.  За регулярна употреба – 1 капсула 2-3 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

 
Производител

 

Производител: Natural Factors, Canada

 

Анти-вирал е натурална формула със силно имуноукрепващо, противовирусно, антибактериално и противовъзпалително действие. Съдържа екстракт от всички части на ехинацея (Echinacea purpurea), патентован като Echinamide®, в съчетание с концентрирани екстракти от ломатиум (Lomatium dissectum), астрагал (Astragalus membranaceus), женско биле (Glycyrrhiza glabra) и медицинската гъба рейши (Ganoderma lucidum).

 

Echinamide® - силата на ехинацея

Патентованият, цялостен екстракт Echinamide® е получен от корените и надземните части на пурпурна ехинацея (Echinaceae Radix et Herba). Растенията, от които е извлечен екстрактът, са прясно набрани и органично отгледани в естествения си ареал – региона Оканаган в Британска Колумбия, Западна Канада. Echinamide® е извлечен по уникалната технология EnviroSimplex™, при която не се използват солвенти и алкохол, а прясната суровина се изсушава за кратко време под вакуум и много ниска температура в специализирано хранилище.

В Echinamide® се съдържат всички главни имуностимулиращи и антивирусни групи активни вещества на ехинацеята – полизахариди, алкиламиди, гликопротеини, фенилпропаноиди, етерично масло и др.


Основните имуномодулиращи свойства на ехинацея са следните:
 • активация на фагоцитозата – т. нар. клетъчно изяждане, при което макрофагите, неутрофилите и дендритните клетки  унищожават патогени като бактерии и вируси;
 • подпомагане на вродения имунен отговор;
 • стимулация на фибробластите – клетките на съединителната тъкан, осигуряващи преграда срещу патогенни микроорганизми и токсини;
 • подобряване на респираторното здраве и функцията на левкоцитите – белите кръвни клетки, които имат защитна роля по отношение на имунитета;
 • увеличаване броя на някои бели кръвни клетки – гранулоцити, еозинофили и NK-клетки;
 • потискане на провъзпалителните ензими – циклооксигенази COX-1 и COX-2 и 5-липоксигеназа (5-LOX);
 • проявяване на ефект, подобен на ацетилсалициловата киселина – противовъзпалителен, болкоуспокояващ, температуропонижаващ;
 • възпрепятстване проникването на вирусите в клетките.

 

Ломатиум / Ломациум

Представлява многогодишно сенникоцветно растение, произхождащо от западните региони на Северна Америка. Известно е още с наименованията „пустинен/индиански магданоз“ или „бисквитен корен“.

Коренът на ломациум се е използвал като храна и лекарство срещу респираторни инфекции и астма още от индианските народи, а съвременните проучвания потвърждават тези му свойства. Установено е, че проявява антимикробно действие срещу бактерии, гъби и вируси, и оказва имуностимулиращ и експекторантен (отхрачващ) ефект.

Етеричното масло на ломациум потиска размножаването на бактериите и засилва фагоцитозата.

Тритерпеноидите и сесквитерпените стимулират втечняването и изхвърлянето на гъстите бронхиални секрети.

Фуранокумарините са противовирусни компоненти, предотвратяващи вирусната репликация и потискащи агресивния имунен отговор.

 

Астрагал

Лекарствено растение от сем. Бобови, широко използвано в традиционната китайска медицина. Силен имуностимулатор и адаптоген, който подпомага възстановителните процеси след тежко боледуване.

Активните вещества на астрагала включват флавоноиди, стероидни сапонини (астрагалозиди), полизахариди, фенолни киселини и лигнани. Те предпазват митохондриалните мембрани от свободните радикали и подпомагат производството на клетъчна енергия, на което се дължи адаптогенният и тонизиращият ефект на корените от астрагал.

Установено е, че активните компоненти на астрагал активират ензима теломераза, който удължава теломерите (крайните окончания на хромозомите) и забавя стареенето на клетките и тъканите.

 

Женско биле

Това целебно растение също принадлежи към сем. Бобови, известно е още като сладник, сладък корен или ликвириция (Licorice). Употребата му с лечебни цели датира от дълбока древност.

Корените на женско биле съдържат множество биоактивни вещества, сред които най-важна роля за имунитета и дихателната система имат тритерпеновите сапонини и главният им представител – глициризин (глициризинова киселина).

Глициризинът действа експекторантно, антиастматично и противовирусно. Благодарение на мощния си противовъзпалителен и  антимикробен потенциал, стимулира възстановяването при заболявания на горните дихателни пътища и намалява риска от преминаване на инфекцията към долните отдели на дихателната система.

Редица изследвания установяват, че екстрактите от женско биле със запазен глициризин, облекчават проявите на астма, особено когато се комбинират с конвенционалната терапия.

Глициризинът има и антибактериална активност, особено полезен е като профилактично и терапевтично средство при стрептококова инфекция на гърлото.Рейши

Това е една от най-добре изучените и ценени медицински гъби, чиито антиоксидантни, противовирусни, антидиабетни, противовъзпалителни, хепатопротективни и противотуморни свойства са посочени в редица изследвания.

Източник на бета-D-глюкан, който активира макрофагите и производството на интерлевкини, и усилва синтеза на ДНК и РНК.

Съдържа още ганодерни киселини A-D и олеинова киселина, които проявяват антихистаминно действие – потискат алергизирането на организма при бактериални и вирусни инфекции.

В състава на рейши се включват и тритерпеноиди, които потискат възпалителния имунен отговор, което е ценен ефект по отношение предотвратяването на т. нар. „цитокинна буря“ по време на бактериални суперинфекции след вирусни инфекции (включително инфлуенца и Covid-19). Тритерпеноидите имат и мощен адаптогенен ефект – спомагат за преодоляването на физически и емоционален стрес, увеличават нивата на енергия, подобряват когнитивната функция.

 

Освен под формата на капсули, препаратът Анти-вирал се предлага и на капки, като видовият състав на двата продукта е еднакъв. Капсулната форма е с препоръчителна дозировка за профилактичен прием през студения сезон или през периодите на възстановяване, имунен дефицит след химиотерапия или хронично заболяване, както и във всички случаи на понижена работоспособност и жизнен тонус, особено в условията на силно психическо и физическо натоварване.

Капките се усвояват по-бързо от организма и в препоръчителната си доза (по 25 капки на всеки 2-3 часа) са подходящи при остри респираторни инфекции и простуда, най-добре още при първите симптоми на инфекция. Течната форма също така е подходяща при малабсорбция и нарушено усвояване на хранителните вещества. 

Доставка

Доставката на закупените продукти се осъществява в рамките на 24 часа с куриерска фирма Спиди. За закупени продукти на обща стойност на една поръчка над 100 лв. доставката е безплатна за територията на България. За повече информация виж раздел Доставка.

Плащане

Онлайн магазинът ни приема следните видове плащания, които можете да изберете в Стъпка 2 от финализиране на поръчката:

Наложен платеж - плащането се извършва при получаване на поръчката директно на куриера в брой или с банкова карта;

Банков превод - след финализиране на поръчката ще получите мейл с банковата ни сметка и точната сума, която да преведете. Поръчката Ви ще бъде изпратена до 24 часа от постъпване на плащане.

На изплащане с TBI Bank за суми над 100лв;

Settle - необходим е акаунт.

Stripe - Плащане с карта. Не е необходим акаунт в Stripe. Достатъчно е да имате валидна дебитна или кредитна карта;

NewPay - поръчай сега и плати до 30 дни след изпращане на поръчката без оскъпяване за суми от 10лв. до 400лв. или на 3 равни месечни вноски без оскъпяване за поръчка от 10лв. до 600лв или на 6 равни месечни вноски с оскъпяване за поръчки от 10лв. до 1500лв.

За повече информация вижте раздел Доставка и плащане

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Вземи сега, плати по-късно с New Pay
Как работи NewPay?

Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката Ви вместо Вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:

 • Отложено до 30 дни от момента на изпращане на поръчката без оскъпяване. За покупки на стойност до 400 лв.
 • Плащане на 4 вноски. Заплащате 20% от стойността на поръчката си на момента с карта. Останалата сума се разделя на 3 равни месечни вноски без оскъпяване. За покупки на стойност до 1000 лв.
 • Плащане на 6 вноски. Стойността на поръчката се разпределя в 6 равни месечни вноски с оскъпяване. За покупки на стойност до 2000 лв..
Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.