Шафран БИО 1 g | Herbes del Moli
- Марка: Herbes del Molí
- Кат. номер: 320611 HDM
Първокласен органичен шафран в компактна еко опаковка
Azafran Bio Шафран БИО 1 g е 100% натурален продукт без съдържание на каквито и да е примеси и химикали. Той е отглеждан в контролирано изцяло биологично чисто земеделие. Предоставя автентичния вкус с наситен аромат на едноименната ценна и изключително рядка и луксозна подправка. Идеален е за добавяне към различен тип ястия и носи невероятен микс от здравословни ползи. Не съдържа ГМО и е опакован в изцяло рециклеруеми материали (стъкло и коркова тапа).
Какво представлява?
Шафран е името на една от най-ценените в света подправки. Цената й е изключително висока за грам и често надскача тази на златото и други благородни метали и скъпоценни камъни. Поради наситения си ален аромат, често е наричан е „червеното злато“. Добрата новина е, че за да получите търсения вкус в едно ястие, е нужно да се добави минимално количество шафран. Причината е, че той има изключително наситен и плътен аромат – запомнящ се от небцето и осезаем от сетивата на 100%. А причината за високата цена на подправката е трудоемкото му производство. Нещо повече – за производството на 1 килограм шафран са нужни повече от 200 хиляди цветя от растението.
За да се добие шафран в прахообразната форма, в която най-често се разпространява, се изсушават тичинките от цветовете на билката шафранов минзухар. Важно е тя да се събира изцяло на ръка и в точно определен момент, защото цъфти в рамките на няколко денонощия.
Само по себе си растението представлява един от десетките видове минзухари от семейство Перуникови. Родината му е Иберийския полуостров, но днес поради високия интерес и цената му той се култивира из цял свят.
Видове приложения?
Основното приложение на шафранът е в кулинарията. Малко количество от подправката променя из основи аромата и вкуса на широк кръг ястия – от класическите специалитети на Средиземноморската и индийската кухня до множество популярни азиатски и европейски рецепти. Особено популярно е добавянето на шафран към ястия с ориз, рибни и морски деликатеси, както и пилешко и агнешко месо. Шафранът има своя ключова роля и в сладкарството. Тук той е основна съставка на екзотични кремове и плодови сладкиши, печива и други. Поради морковено-оранжевия си пигмент подправката винаги напомня за себе си в едно ястие не само заради променения вкус и наситения аромат, но и заради качеството да оцветява останалите продукти в оранжево.
Съвсем очаквано е шафранът да намира място и в козметичната индустрия. Някои негови свойства го превръщат в отличен активен елемент на луксозни органични кремове за лице с антибактериалн и подмладяващ характер. Шафранът присъства и в редица специфични аромати в областта на парфюмерията.
Разбира се, това растение има и куп полезни медицински ползи. Ефектът му върху здравето често е определян като универсален, защото шафранът съдържа 4 мощни антиоксиданта – кроцин, кроцетин, сафранал и кемпферол, множество минерали (желязо, калций, магнезий, натрий) и витамините С, повечето от В групата и А.
Има ли научно доказани здравословни ползи?
Медицинските експерти са извели немалко полезни свойства от прием на шафран. Сред тях най-често коментираните са:
- Насърчава психичното здраве и намалява симптомите при депресия, силен стрес, меланхолия, тревожност и други;
- Действа като естествен афродизиак и може да подобри репродуктивните способности;
- Подпомага борбата срещу излишните килограми, като насърчава горенето на мазнини и редуцира неконтролеруемия апетит;
- Има благоприятен ефект върху женското здраве, като намалява признаците на тежък ПМС и менопауза;
- Разполага с болкоуспокояващо действие;
- Регулира сърдечно-съдовото здраве;
- Спомага за контрола на нивата на кръвната захар;
- Подобрява състоянието на кожата както по отношение на първите признаци на стареене, така и при някои кожни заболявания (акне, екзема и други);
- Възстановява блясъка и нормалния растеж на косата.
Ако търсите първокласен шафран или начин да подобрите кулинарните си умения, а едновременно с това и здравословното си състояние, Azafran Bio Шафран БИО 1 g от Herbes del Moli е идеален вариант за целите ви.
Съставки: Шафран*
*от контролирано био земеделие.
Препоръки за употреба: Добавете желаното количество към вашето любимо ястие.
Първокласен органичен шафран в компактна еко опаковка
Azafran Bio Шафран БИО 1 g е 100% натурален продукт без съдържание на каквито и да е примеси и химикали. Той е отглеждан в контролирано изцяло биологично чисто земеделие. Предоставя автентичния вкус с наситен аромат на едноименната ценна и изключително рядка и луксозна подправка. Идеален е за добавяне към различен тип ястия и носи невероятен микс от здравословни ползи. Не съдържа ГМО и е опакован в изцяло рециклеруеми материали (стъкло и коркова тапа).
Какво представлява?
Шафран е името на една от най-ценените в света подправки. Цената й е изключително висока за грам и често надскача тази на златото и други благородни метали и скъпоценни камъни. Поради наситения си ален аромат, често е наричан е „червеното злато“. Добрата новина е, че за да получите търсения вкус в едно ястие, е нужно да се добави минимално количество шафран. Причината е, че той има изключително наситен и плътен аромат – запомнящ се от небцето и осезаем от сетивата на 100%. А причината за високата цена на подправката е трудоемкото му производство. Нещо повече – за производството на 1 килограм шафран са нужни повече от 200 хиляди цветя от растението.
За да се добие шафран в прахообразната форма, в която най-често се разпространява, се изсушават тичинките от цветовете на билката шафранов минзухар. Важно е тя да се събира изцяло на ръка и в точно определен момент, защото цъфти в рамките на няколко денонощия.
Само по себе си растението представлява един от десетките видове минзухари от семейство Перуникови. Родината му е Иберийския полуостров, но днес поради високия интерес и цената му той се култивира из цял свят.
Видове приложения?
Основното приложение на шафранът е в кулинарията. Малко количество от подправката променя из основи аромата и вкуса на широк кръг ястия – от класическите специалитети на Средиземноморската и индийската кухня до множество популярни азиатски и европейски рецепти. Особено популярно е добавянето на шафран към ястия с ориз, рибни и морски деликатеси, както и пилешко и агнешко месо. Шафранът има своя ключова роля и в сладкарството. Тук той е основна съставка на екзотични кремове и плодови сладкиши, печива и други. Поради морковено-оранжевия си пигмент подправката винаги напомня за себе си в едно ястие не само заради променения вкус и наситения аромат, но и заради качеството да оцветява останалите продукти в оранжево.
Съвсем очаквано е шафранът да намира място и в козметичната индустрия. Някои негови свойства го превръщат в отличен активен елемент на луксозни органични кремове за лице с антибактериалн и подмладяващ характер. Шафранът присъства и в редица специфични аромати в областта на парфюмерията.
Разбира се, това растение има и куп полезни медицински ползи. Ефектът му върху здравето често е определян като универсален, защото шафранът съдържа 4 мощни антиоксиданта – кроцин, кроцетин, сафранал и кемпферол, множество минерали (желязо, калций, магнезий, натрий) и витамините С, повечето от В групата и А.
Има ли научно доказани здравословни ползи?
Медицинските експерти са извели немалко полезни свойства от прием на шафран. Сред тях най-често коментираните са:
- Насърчава психичното здраве и намалява симптомите при депресия, силен стрес, меланхолия, тревожност и други;
- Действа като естествен афродизиак и може да подобри репродуктивните способности;
- Подпомага борбата срещу излишните килограми, като насърчава горенето на мазнини и редуцира неконтролеруемия апетит;
- Има благоприятен ефект върху женското здраве, като намалява признаците на тежък ПМС и менопауза;
- Разполага с болкоуспокояващо действие;
- Регулира сърдечно-съдовото здраве;
- Спомага за контрола на нивата на кръвната захар;
- Подобрява състоянието на кожата както по отношение на първите признаци на стареене, така и при някои кожни заболявания (акне, екзема и други);
- Възстановява блясъка и нормалния растеж на косата.
Ако търсите първокласен шафран или начин да подобрите кулинарните си умения, а едновременно с това и здравословното си състояние, Azafran Bio Шафран БИО 1 g от Herbes del Moli е идеален вариант за целите ви.
Съставки: Шафран*
*от контролирано био земеделие.
Препоръки за употреба: Добавете желаното количество към вашето любимо ястие.
Доставката на закупените продукти се осъществява в рамките на 24 часа с куриерска фирма Спиди. За закупени продукти на обща стойност на една поръчка над 100 лв. доставката е безплатна за територията на България. За повече информация виж раздел Доставка.
Онлайн магазинът ни приема следните видове плащания, които можете да изберете в Стъпка 2 от финализиране на поръчката:
Наложен платеж - плащането се извършва при получаване на поръчката директно на куриера в брой или с банкова карта. Поискайте касовата си бележка от куриера;
Плащане с карта. Достатъчно е да имате валидна дебитна или кредитна карта Visa или Mastercard;
Банков превод - след финализиране на поръчката ще получите мейл с банковата ни сметка и точната сума, която да преведете. Поръчката Ви ще бъде изпратена до 24 часа от постъпване на плащане;
На изплащане с TBI Bank за суми над 100 лв.;
NewPay - поръчай сега и плати до 30 дни след изпращане на поръчката без оскъпяване за суми от 10лв. до 400лв. или на 3 равни месечни вноски без оскъпяване за поръчка от 10лв. до 600лв или на 6 равни месечни вноски с оскъпяване за поръчки от 10лв. до 1500лв.
За повече информация вижте раздел Доставка и плащане